Media Center

Here you can view all our videos or download our brochures.

 • David Edwards David Edwards United Kingdom
  CowManager Customer Satisfaction Tour ft. David Edwards
  Watch and see why UK dairyman David Edwards, invested in CowManager after advice from our dealer World Wide Sires - UK and why he would recommend it to other farmers.
 • WWS Brochure WWS Brochure United Kingdom
  The CowManger Brochure from WWS United Kingdom
 • Capel Farms Capel Farms United Kingdom
  Stephen Morse – Capel Farms, Carmathenshire (UK)
 • Robert Mallet Robert Mallet United Kingdom
  CowManager Customer Satisfaction Tour ft. Robert Mallet
  Robert Mallet from North Leaze Farm in Hightworth (UK.) has 230 dairy cows ans implemented CowManager in their daily business. It's a no brainer.. it's going to pay for itself pretty much in the first year I think
 • Stowell Farms Stowell Farms United Kingdom
  Bryn Moore, Herd manager at Stowell Farm in the U.K. talks about and shows the cowmonitoring system CowManager.
 • Nick Tyler - Kingsplay Farming in United Kingdom, 580 cows Nick Tyler - Kingsplay Farming in United Kingdom, 580 cows United Kingdom
  The last nine months since we had CowManager running. With CowManager we're using very very little hormone intervention. We're relying on the data coming from the tag and we've seen about a ten percent rise in preg rate, which is great.
 • Brochure Brochure General
  The CowManager Brochure
 • Brochure Brochure General
  CowManager Brochure
 • Broschüre Broschüre General
  CowManager Broschüre
 • Cor Veldhuisen Cor Veldhuisen Netherlands
  Melkveehouder Cor Veldhuisen runt samen met zijn vrouw en zoon een melkveebedrijf met 130 melkkoeien in Nigtevecht (Utrecht): “We hebben nu CowManager twee jaar. We hebben voor CowManager gekozen omdat we het idee hadden dat met name door de temperatuurmeting via het oor de beste manier is om te kunnen monitoren of een koe gezond is. Vroeger pakte je ook zelf het oor van een koe beet om te voelen of die koud of warm was”.

  Ook zijn zoon, Jaco Veldhuisen, is enthousiast over de mogelijkheden van CowManager en de verbeteringen die op het bedrijf te zien zijn: “Ik kijk regelmatig op mijn app van hoe het zit en welke koeien tochtig zijn of welke een gezondheidsmelding hebben. Er zijn geen koeien meer die je mist”.

  Op het bedrijf worden de koeien door Cor Veldhuisen zelf geïnsemineerd, aan de hand van de tochtmeldingen van CowManager. Op de applicatie van CowManager is te zien hoelang een koe al tochtig is, op die manier kun je het optimale inseminatietijdstip bepalen. Dit heeft ook effect op de tussenkalftijd verteld Cor Veldhuisen: “Ik ben van 430 dagen tussenkalftijd gezakt naar 390. Dat is helemaal toe te schrijven aan sensoren”.

  CowManager geeft niet alleen tochtmeldingen maar ook gezondheidsmeldingen. Dit ervaarde Cor Veldhuisen afgelopen zomer, toen er van kuil veranderd moest worden. Van de een op de andere dag ontving hij allemaal gezondheidsmeldingen en bleken alle koeien last te hebben van pensverzuring: “Het eerste wat je dan doet als je dat ziet, is gelijk hooi voeren. Ik denk zeker, door sensoren, dat we er op tijd bij waren”.

  Cor Veldhuisen is zeer te spreken over CowManager en de service: “Als er wat aan hand is met een kapotte sensor, je meldt het en je krijgt een nieuwe toegestuurd. In ons geval werkt het en ik denk dat we het snel terugverdiend hebben. En het is gewoon een stuk bedrijfsgemak”.
 • CowManager E-book CowManager E-book
  Discover the values of CowManager for your dairy farm
 • Maargies Hoeve Maargies Hoeve Netherlands
  CowManager klantervaring
  Melkveebedrijf De Maargies Hoeve,
  Sietze Fokkinga van de Maargies Hoeve