De Modules

Maximaliseer winst door het monitoren van de vruchtbaarheid, gezondheid, voeding en locatie van je koeien, met indrukwekkende precisie. De informatie voor elk van deze drie modules is gebaseerd op metingen van oortemperatuur, activiteit, herkauwen, vreten en rustgedrag.

 

 

Vruchtbaarheid

 

 

Vruchtbaarheid

Maximale opbrengst dankzij tijdige inseminatie
Het succes van melkveebedrijven wordt (grotendeels) bepaald door het op tijd drachtig krijgen van de koeien. Hierbij is ‘tochtdetectie’, oftewel het herkennen van koeien die tochtig zijn, de grootste uitdaging waar je als melkveehouder voor staat.

CowManager is het meest nauwkeurige tochtdetectiesysteem op de markt. Het geeft je betrouwbare data op het gebied van tochtintensiteit en het stadium van de tocht. Door deze attenties op een slimme manier te combineren met koedata biedt het waardevolle inzichten in de cyclus van individuele koeien – alle informatie die je nodig hebt voor (kosten-)efficiënte inseminatie.

“We insemineren blind op de tochtattenties van CowManager.Mts. Veerenhuis, NL - 150 koeien

Gezondheid

Vroegtijdige ziektedetectie op basis van individueel gedrag of een temperatuur afwijking
De sleutel tot succes in de transitieperiode is het gezond houden van je koeien. CowManager waarschuwt onmiddellijk wanneer een koe niet vreet of herkauwt. De mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen bespaart arbeid, antibiotica, melkverlies – en dus geld.

CowManager is een uitstekende tool om het herstel van zieke koeien te volgen, omdat het je continu inzicht biedt in het gedrag en de oortemperatuur van een koe.

“Koeien met een uierontsteking heeft CowManager vaak al gevonden voordat ze in de melkstal zijn geweest. Ik kan er gewoon blind van op aan.”
Van Haeren - NL - 150 koeien

 

 

 

Voeding

Het blijven vreten en herkauwen van koeien is belangrijk om de veestapel gezond te houden en de melkproductie te optimaliseren.
Vermindering van vreet- of herkauwgedrag kan een vroege indicator zijn van gezondheidsproblemen met mogelijk extra kosten.

CowManager toont tijdige attenties en gedetailleerde inzichten in voeropname en welzijn van de koeien. De module Voeding toont attenties voor hittestress, voeropname, gezondheidsproblemen en transitieproblemen. Hierdoor kan preventief, proactief en met grote precisie worden gewerkt, wat resulteert in een gezondere en productievere veestapel. Het vermindert voer-, arbeids- en medische kosten aanzienlijk, wat resulteert tot maximale winstgevendheid.

“Een goede transitieperiode is heel belangrijk voor de prestaties van de koe gedurende lactatie. De inzichten en attenties die CowManager geeft bevestigen steeds dat als je hier succesvol in bent, je minder zieke koeien hebt, ze sneller drachtig zijn en meer melk geven.”
Jos Steenbekkers, melkveehouder uit Dronten

Find my Cow

Vind snel koeien en bespaar tijd met gebruiksvriendelijke koe locator
Nooit meer verstoppertje spelen. Het zoeken van tochtige koeien, zieke koeien en koeien in de verkeerde groep op bedrijven met 10 tot 10.000+ koeien is vanaf nu een makkelijke en leuke taak. Het bespaart veel tijd die je elders kan besteden. Met Find my Cow's gebruiksvriendelijke koe locator op zakformaat kunt u makkelijk koeien in de stal en buiten op het weiland localiseren. De installatie is erg eenvoudig en deze module is volledig geïntegreerd met de andere unieke modules van CowManager. De Find my Cow locator kan door verschillende werknemers worden gebruikt, elk met unieke behoeften om snel een koe of meerdere koeien te vinden.

"Mijn ervaring met Find my Cow is dat het me echt veel tijd bespaart die ik nu elders op het bedrijf kan besteden. Find my Cow maakt CowManager compleet.”
Dimitry Gruppen - Dittmanssdorfer Milch GmbH, Duitsland

Meer informatie over Find my Cow of kijk naar de product video.

 

 

 

 

 

 Waarom
CowManager?

Duizenden melkveehouders in meer dan 30 landen vertrouwen dagelijks op CowManager om een nauwkeurig beeld te krijgen van de status en locatie van hun koeien. Zo kunnen zij hun prestaties maximaliseren en hun kosten minimaliseren. Het gebruiksvriendelijke systeem van CowManager houdt de vruchtbaarheid, gezondheid en voeding van je veestapel scherp in de gaten en biedt daardoor een oplossing waar iedere veehouder van kan profiteren.

  • Houd je veestapel 24/7 in de gaten via laptop, tablet of smartphone
  • Het meest nauwkeurige en betrouwbare product op de markt
  • Bespaart arbeid en zorgt voor een duurzame veestapel
  • Gebruiksvriendelijke technologie met eenvoudige plug-and-play-installatie
  • 24/7 toegang tot vakkundige ondersteuning
  • Door regelmatige updates altijd voorzien van de laatste ontwikkelingen.

Meer informatie?